23 mei 2005

De naam?

Detroit Breakdown?!?

Om de honger van de nieuwsgierigen onder u te stillen, of simpelweg om u met een portie triviale kennis op te zadelen, onthullen wij bij deze graag het antwoord op de vraag "Vanwaar de naam Detroit Breakdown?"

Vooreerst is "Detroit Breakdown" de groepsnaam waarmee wij in het recente verleden aantraden bij deelnames aan muziekquizzen. Daarnaast hebben we onder deze naam ook al enkele succesvolle quizzen georganiseerd in Willebroek. Meer info hierover is te vinden op http://www.detroitbreakdown.be .
Een groepsnaam die qua originaliteit alvast niet moet onderdoen voor die van collega-quizploegen. Overigens, ook onder de naam "Bozo meets Detroit Breakdown" namen we deel aan enkele quizzen, maar we besloten wijselijk dat dergelijke groepsnaam toch niet echt lekker bekte (en teveel deed denken aan slechte B-films uit Hollywood, genre "Godzilla meets Bride of Frankenstein").

De ware herkomst van de naam "Detroit Breakdown", houdt verband met de voorliefde van één van onze mede-organisatoren voor een bluesrockgroep uit Boston, USA, genaamd The J. Geils Band. Noem het gerust een ongezonde interesse of een verontrustende fixatie, feit is dat The J. Geils Band, bekend van het ietwat a-typische en intussen door Muziekdoos en Swingpaleis gebanaliseerde "Centerfold", bij de man in kwestie boven God en Klein Pierke verheven is. En laat diezelfde J. Geils Band nu net een song hebben, getiteld "Detroit Breakdown". Vandaar. Meer moet u er niet achter zoeken. Het leven kan, in weerwil van wat men u op televisie en in dagbladen poogt wijs te maken, simpel zijn. "Detroit Breakdown" is een weergaloos stukje stomende blanke rhythm & blues van zowat dertig jaar geleden. Het volledige "Detroit Breakdown" kan u vinden op 'Nightmares'.

2 opmerkingen:

Koop zei

Hans, leuk leuk - goed idee! Alleen dat "waarvan u als alles goed is nu een stukje hoort" (met de kleine audio-clip) moet uit de blog-versie verwijderd worden, niet?

Meanwhile: moet die man dringend eens bellen ivm de Ruisbroekse zaal, I know I know. Mik nu op woensdag!

DDay zei

Ge hebt volledig gelijk, collega.
Meer zelfs, ik had de fout al ontdekt voor uw feedback :-)
Dat komt ervan als ge teksten overneemt zonder ze na te lezen!