15 juni 2005

Peter Jackson's Ragtime Automated Music

Wat doet een stinkend rijke regisseur terwijl hij wacht tot de digitale effecten van King Kong afgewerkt zijn? Hij leunt achterover in een luie stoel en luistert naar zijn LB-BGJ.

Ok, zelfs wij hadden nog nooit van het ding gehoord, dus hierbij even wat uitleg. Het gevaarte kan je je voorstellen als een gemoderniseerd Decap dansorgel. Een LB-BJG is een MIDI-based kast waarin allerlei muziekinstrumenten bijeengepropt worden, in dit geval een volledige drumkit, een piano, een accordion, een pijporgel, een gitaar, een banjo en een elektrische bas. Via een hypermoderne touch-screen terminal is het hele geval bestuurbaar.
Jackson kocht het "as a Christmas present for his wife". Sure, en ik zal een PS2 voor die van mij kopen. Hij betaalde er $99,975 voor, by the way. En wat speelt het? A Day In The Life.

Bekijk de video van PJ die trots is de eerste Ragtime Automated Band in Nieuw-Zeeland te hebben. Of een andere video van het gevaarte in actie. Let op de vertegenwoordiger. Hij kan het vermoedelijk zelf niet geloven dat er één verkocht is geraakt!

Wie dan nog niet genoeg gezien heeft, kan op de site van de fabrikant nog meer toestellen zien en geluiden horen.
Enjoy :-s

Geen opmerkingen: