02 maart 2006

Radio Breakdown - maart 2006

Ik wou eens iets anders doen met de blogradio deze maand. Daarom een ietwat random selectie van tracks die ik hier rondslingeren heb. De eerste 6 komen uit een folder die ik bij gebrek aan beter 'soulfunkblues' noemde... Een allegaartje dus van mijn lievelingsmuziek uit de jaren '60 en '70. De andere tracks zijn wat recenter, maar passen wat mij betreft in datzelfde schuitje.

01. Stevie Wonder - Fingertips (parts 1 & 2)

02. The 8th Day - She's Not Just Another Woman

03. Chi-Lites - Are You My Woman (Tell Me So)

04. Wallace Brothers - What-cha Feel Is What-cha Get

05. Dennis Landry - Miss Hard To Get

06. Locksmith - Far Beyond

07. Chromeo - Ah oui comme ca

08. Cerrone - Supernature

09. Martin Solveig - Jealousy

10. Prince - Black Sweat


Commentaar op de tracks volgt, als ik wat tijd heb. For now, sit back and enjoy!

1 opmerking:

Koop zei

Nice collectie van mixmaster Hans, hier.
* Cerrone was me al bekend, hier met de track die een personal fav is bij Madonna. As good as it gets qua seventies synth extravaganza, south of Moroder, al duurt de track wel waanzinnig lang. Leuke hoezen had die Cerrone trouwens in de tijd ;-). * Chromeo zet de old school electro traditie voort; full album van deze vrolijke Franse is wat too much of a good thing, maar individuele tracks vullen de gaatjes lekker op zo'n mix tape.
* Stevie W: leuk om het origineel ne keer integraal te herontdekken.
* Chi-Lites: famous intussen als sample bron voor miss Beyoncé.
* Locksmith: same here, hats off to de Britse KishKash'ers om dit te ontdekken (en te recycleren als Red Alert).
* Solveig: duikt zelfs op bij Donna. Het soort van high energy contemp dancepop die ik wel weet te smaken, zie ook Jamie Lidell.
* Prince - noblesse oblige, niet verwonderlijk dat Hans de nieuwe van de Kleine er bij stopt. Aardige single, very much on the Pharell side met die falsetto en quirky sound fx's.
* Wallace Bros, 8th Day en Landry kende ik nog niet, en waren dus het leukst qua luistervoer om te ontdekken. Benieuwd of er enige argumentatie schuilt achter hun inclusion....